Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Theoler van de maand - Wouter Sybesma

1 april 2021 17:00


Iedere maand zetten we in deze rubriek één van onze Theolers in het zonnetje. Want: vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze club ♡ Wil jij iemand aandragen die het verdient om in deze rubriek te verschijnen? Mail dan naar website@theole.nl

Mijn naam is Wouter Sybesma en ben 35 jaar. Ik ben getrouwd met Anne (31 jaar) en we hebben twee geweldige kinderen; Mees (5 jaar) en Linne (3 jaar). We wonen in Tiel en zijn graag in de tuin bezig, veel te vinden in de buitenlucht voor een wandeling, maar vinden het ook lekker om eens op de bank te hangen.

Ik werk als Senior Consultant HRM en Payroll bij AFAS Software en ben daar bijna 10 jaar werkzaam. Nu doe ik mijn werk vanuit huis, maar voor Coronatijd zat ik elke dag bij klanten. Mijn werk is erg leuk, maar ik heb ook nog eens de mazzel dat “we” hoofdsponsor zijn van AZ. Via die weg was ik met enige regelmaat bij AZ te vinden, tot een deel van het stadion instortte en daarnaast ook Corona uitbrak. Ik kijk uit naar de tijd dat we weer naar het stadion mogen, maar ben ook ontzettend benieuwd naar ‘14 de musical’, die in ons AFAS Theater in Leusden wordt vertoond vanaf september!

Ik sport veel. Zo loop ik een paar keer per week hard, wandel ik regelmatig en is van jongs af aan mijn grootste passie voetballen.

Ik heb tijdens mijn jongere jaren in Wierden gewoond, waar mijn voetbalcarrière begon bij S.V.Z.W. Zwaluwen. Na een wedstrijd of twee werd duidelijk dat ik gemaakt was om in het doel te staan. Dit kwam mede door mijn vader, die zijn leven lang al keeper was en het enthousiasme op mij overdroeg.

Sinds 1993 woon ik in Tiel en maakte mijn ouders voor mij de keuze om bij Theole te gaan voetballen (nog altijd als keeper). Ook mijn vader ging bij Theole onder de lat staan en een paar jaar later stond ook mijn zusje (Janina) onder de lat! Theole was de club die het dichtste bij ons toenmalige huis was, dus dat zou maar zo de reden geweest kunnen zijn dat we daar terecht kwamen.

Ik heb een hoop jeugdteams gezien, vrienden gemaakt en lol beleefd. Toch ben ik rond mijn 20ste een jaar of drie gestopt met voetballen. Ik had wat andere interesses en had meer plezier in zaalvoetbal. Het zaalvoetbal heb ik ook jaren gedaan, maar ik miste na verloop van tijd het veld.

Inmiddels voetbal ik al weer een jaar of twaalf bij Theole Zaterdag. We hebben een gezellig team, maar helaas ontmoeten we elkaar al bijna een jaar niet meer bij Theole. We houden contact via Whatsapp, maar de kleedkamermomenten, het lol maken met elkaar en af en toe eens lekker op elkaar schelden missen we allemaal! Laten we hopen dat we later dit jaar weer gezellig op het veld staan en andere activiteiten bij Theole kunnen ondernemen!

Dat ik nu ben aangedragen als Theoler van de maand vind ik heel bijzonder. Ik probeer mijn steentje bij te dragen, net als veel anderen. Ik hoop dat na de Coronatijd iedereen weer vol enthousiasme naar de club komt en zich nog meer inzet dan voorheen. Een club heeft dat nodig, zeker na een jaar als nu.

De reden dat ik trainer ben bij de Mini’s heeft met mijn zoon te maken. Toen Mees vier werd wilde hij, net als papa, gaan voetballen. Als trotse vader zag ik al snel dat hij het spannend vond en graag wilde dat papa mee het veld op ging. Van het een kwam het ander; dan maar zelf voetbalkleding aantrekken en gezellig meehelpen! Inmiddels doe ik dit bijna twee jaar en met veel plezier.

Het blijft geweldig om te zien hoe het ene kind enorm veel lol heeft in het samen zijn met leeftijdsgenootjes (kletsen en bloemetjes plukken op het veld) en de andere nu al de drive heeft om te presteren. Leuk als een van deze toppers later bij Theole in het eerste speelt, maar plezier is nu nog het aller belangrijkste.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!