Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Theoler van de maand - Benjamin Metiary

16 mei 2021 20:45


Iedere maand zetten we in deze rubriek één van onze Theolers in het zonnetje. Want: vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze club ♡ Wil jij iemand aandragen die het verdient om in deze rubriek te verschijnen? Mail dan naar website@theole.nl

Hoi allemaal! Mijn naam is Benjamin Metiary, 43 jaar en een geboren en getogen Tielenaar. Ik ben inmiddels al bijna 14 jaar getrouwd en vader van 3 dochters, waarvan er ook 1 sinds een aantal jaar bij Theole speelt.

Voetbalgezin
Ik kom uit een echt voetbalgezin: mijn vader speelt al sinds zijn jeugd bij Theole en ook mijn moeder -die van oorsprong duitse is- is een fanatiek aanhanger van Borussia Monchengladbach en inmiddels Ajax. Bovendien speelde mijn enige zusje ook voetbal, maar had ze een andere keus?

Al sinds mijn peuterjaren loop ik met een bal bij Theole rond, meestal als mijn vader op zondag zijn wedstrijden speelde. Op mijn vijfde ben ik dan ook al begonnen met voetballen in de F'jes zoals dat destijds nog heette.

Alle jeugdelftallen doorlopen, diverse jeugdteams getraind en eigenlijk hele weken en weekenden bij Theole gelopen tijdens mijn jeugd, aangezien mijn ouders ook vrijwilligerswerk deden (toenmalige jeugdcommissie en/of bardienst). Ik heb zelfs aan het eerste elftal mogen proeven, maar dat werd steeds moeilijker te combineren met het nachtleven dus dat werd geen basisplek (succes)...:)

Uitdaging
Nu train ik mijn dochters’ team inmiddels voor het 5e seizoen en dat doe ik nog steeds met veel plezier, al is de leeftijd die ze nu hebben tussen 11 en 15 best een uitdaging soms. Het is sowieso een andere generatie, is tenminste mijn ervaring; ze zijn allemaal wat mondiger tegenwoordig en dat hoeft niet meteen negatief te zijn.

Tot slot zou ik nog graag kwijt willen, wat eigenlijk een cliché is, een (amateur)vereniging kan niet zonder vrijwilligers en daar mag soms best wat meer bij stil worden gestaan. Dan heb ik het niet eens over mezelf - ik hou me alleen bezig met mijn eigen team - maar er lopen momenteel mensen die volgens mij 4 a 5 avonden met Theole bezig zijn! Natuurlijk doen ze dit uit liefde maar laten we onthouden dat we het SAMEN moeten doen en een bloeiend verenigingsleven hier op teert!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!