Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Visie meiden- en vrouwenvoetbal

Visie meiden- en vrouwenvoetbal

Kenmerkend voor de voetbalclub Theole is het ontwikkelen van talent. Bij meidenvoetbal bij Theole is dat niet anders. De vereniging stelt zich als doel om steeds weer het uiterste uit het voetbaltalent van de meiden te halen. Wat we hiervoor doen, lees je hieronder.

Meiden- of jongensteams
Wanneer een meisje start met voetballen, dan wordt per speelster gekeken op welk niveau zij zich het beste kan ontwikkelen. Dat kan in een meisjesteam, maar ook in een jongensteam. Het uitgangspunt is hierbij dat het meisje op haar niveau weerstand krijgt.

Scouting en selectie
Meiden nemen bij Theole ook deel aan selectietrainingen voor de jongensselecties. Gedurende het seizoen wordt de ontwikkeling van de meiden door interne scouting in de gaten gehouden, zodat het meisje steeds in het voor haar beste team uit komt. De speelster wordt in de gaten gehouden middels interne scouting en indien nodig aan nieuwe prikkels blootgesteld. Dit kan middels stageplekken (1x per week/tweewekelijks) bij een hoger team of de overstap naar een nieuw team.

Regioteam (vanaf de winterstop)
Talentvolle meiden tussen 12 en 16 jaar worden uitgenodigd om, naast hun eigen Theoleteam, deel te nemen aan het regioteam. Dit team, bestaande uit de grootste talenten uit de regio, wordt begeleid door oud-prof Daniëlle Vermeulen. Het regioteam traint zondags op sportpark Drumpt en speelt op die dag ook oefenwedstrijden en neemt deel aan toernooien in de winter- en zomerstop.

Van jeugd naar senioren
Vanaf 17 jaar worden meiden bij Theole voorbereid op het voetbal bij de senioren. Speelsters worden uitgenodigd om wedstrijden mee te spelen met één van de seniorenteams. Teams boven de 16 jaar doen ook mee aan de seniorentoernooien van de vereniging.

Trainers
Net als bij jongens streeft Theole er naar om ook bij meisjes en vrouwen trainers aan te stellen die beschikken over theoretische kennis en praktijkervaring. De trainers worden ondersteund door de Technische Commissie van Theole en hebben onderling veel contact over hoe speelsters zich nog beter kunnen ontwikkelen. Bij Theole krijgen trainers een mogelijkheid om hun voetbaldiploma's te halen. Een aantal trainers beschikken inmiddels over diploma's. 

Gespecialiseerde voetbaltraining
Theole speelsters vanaf 16 jaar kunnen tegen extra betaling gebruikmaken van gespecialiseerde voetbaltrainingen. Tijdens deze trainingen worden motorische, voetbaltechnische vaardigheden naar een hoger niveau getild en wordt de conditie en fysieke gesteldheid verbeterd.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!