Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Organisatie meiden- en vrouwenvoetbal

Organisatie meiden- en vrouwenvoetbal

Achter het meiden- en vrouwenvoetbal bij Theole staat een hele organisatie om alles in goede banen te leiden. Met elkaar zorgen we voor het spelplezier en de ontwikkeling van meiden, vrouwen en dames. Door duidelijkheid te geven over de structuur weet iedereen bij wie hij of zij terecht moet bij vragen.  Hieronder een overzicht van de verschillende rollen binnen de organisatie van Theole.

Bestuurslid
Het Bestuurslid Vrouwenvoetbal is verantwoordelijk voor de richting van de vereniging op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. Het bestuurslid schept waar mogelijk de kaders waarbinnen iedereen binnen het meiden- en vrouwenvoetbal kan bewegen. 

Administratie 
De administratie verwerkt de inschrijving van meiden- en vrouwenleden en voert de bij haar aangegeven wijzigingen op het gebied van persoonlijke gegevens door.

Algemeen Coördinator
De Algemene Coördinator is na de trainer en leider het aanspreekpunt voor ouders en speelsters en zorgt voor de uitvoering van het verenigingsbeleid. 

Technisch Coördinator
De Technische Coördinator ondersteunt trainers bij het verbeteren van de voetbaltechnische vaardigheden van speelsters. Daarnaast begeleidt hij of zij uitzonderlijk talentvolle meiden.

Trainer
De trainer is het eerste aanspreekpunt voor ouders. Hij of zij draagt zorg voor de ontwikkeling van meiden en stimuleert voetbalplezier.  De trainer verzorgt uiteraard trainingen en coacht tijdens wedstrijden.

Teammanager
De teammanager zorgt voor alle randzaken rondom een team dat buiten de verantwoordelijkheid valt van de trainer. Rij- en/of wasschema's opstellen, wedstrijdformulieren invoeren en kleding beheren zijn de voornaamste dingen die een teammanager voor zijn of haar rekening neemt. Ook het organiseren van een eventuele teamactiviteit wordt vaak door de teammanager verzorgd.

Speelster
De speelster is de belangrijkste persoon binnen de organisatie. Zij moet met plezier komen voetballen en haar best doen tijdens de trainingen en wedstrijden.
 
Ouders/verzorgers
Niet geheel onbelangrijk is de rol van de ouder(s)/verzorger(s). Meiden ontwikkelen het beste als ze positief gecoacht worden door ouder(s)/supporter(s). Daarom stimuleren we de betrokkenheid van ouders en positief coachen. Hierover staat overigens op Sportplezier.nl veel informatie.

Wil je weten welke personen er allemaal invulling geven aan de organisatie? Bekijk dan het smoelenboek.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!