Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meldpunt ongewenst gedrag

Ongewenst Gedrag 

In de afgelopen jaren zijn er verschillende incidenten in de sport, het vrijwilligerswerk (kindervakantiekampen) en de kinderopvang in het nieuws geweest.

Hieruit blijkt dat bv. seksuele intimidatie een maatschappelijk probleem is en dat we met elkaar moeten voorkomen. Dit is dan ook voor Theole aanleiding om hier binnen de vereniging aandacht aan te besteden en maatregelen te nemen om dit soort incidenten zoveel mogelijk uit te sluiten.

 

Meldpunt ongewenst gedrag

Een van de eerste dingen die op zeer korte termijn zichtbaar zal zijn op de website is een meldpunt ongewenst gedrag of ander ongewenst gedrag. Hiervoor heeft de KNVB een eigen meldpunt.

Via dit meldpunt kunt u contact zoeken met een Vertrouwenscontactpersoon (VCP), dit kan ook anoniem. De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over Grensoverschrijdend Gedrag of die over een concreet incident een gesprek wil.
Klik hier om te zien hoe u contact kan opnemen met de VCP's van de KNVB.

Theole zal mogelijk in een later stadium ook een eigen VCP aanstellen.

 

Wat is een VCP?

De VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie of bv. lichamelijk geweld en hier met iemand over wil praten.  De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over Grensoverschrijdend Gedrag of die over een concreet incident een gesprek wil met iemand de bekend is binnen de sportvereniging. De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc.

 

Omgangsregels

Ook zijn er omgangsregels opgesteld die in het Tuchtreglement zijn opgenomen.

 

VOG

In het nieuwe seizoen zal er voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het werken en omgaan met onze jeugdspelers een Verklaring Omtrent Gedrag worden aangevraagd.

Dit heeft niets met wantrouwen van onze vrijwilligers te maken maar is bedoeld om een signaal af te geven naar alle huidige- en toekomstige leden dat er alles aan gedaan is en wordt om de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving zijn of haar sport te laten beoefenen.

Belangrijk daarbij is dat iedereen die hier aan moet voldoen in het bezit moet zijn van een DIGID.  Niet geheel onbelangrijk maar de aanvraag voor een VOG is gratis. Voor alle duidelijkheid, de VOG betreft alleen het werken met jeugd en zal dus ook alleen maar voor dit doel verstrekt worden.

Er zal binnenkort een informatieavond gepland worden waar over dit onderwerp tekst en uitleg gegeven zal worden. Nadere berichtgeving hierover volgt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!